EDUKACE PRACOVNÍKŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

Edukace pracovníků sociálních služeb ve zdravé výživě proběhne v termínech:
- 28. 2. - 1. 3., 28. 3. - 29. 3., 25. 4. - 26. 4., 23. 5. 2014

- Celkový rozsah vyučovacích hodin: 48
- Výběr uchazečů proběhne během informační schůzky dne 10. 2. 2014 v 15.00 hod., která se uskuteční v malém      salónku společnosti VITALITY Slezsko, s.r.o. ve Vendryni
- Příjem přihlášek na e-mailu nejpozději do 31. ledna 2014: prihlaska.karavana@gmail.com


Vymezení tematických celků je následující:
- Racionální strava jako základ zdravého života, pitný režim
- Makronutrienty a mikronutrienty
- Prevence a omezení zdravotních komplikací, výživa a únava
- Specifika výživy podle věku
- Jak a co nakupovat, výběr potravin
- Vhodná úprava potravin teoreticky i prakticky

 

 

1. SETKÁNÍ

První den: pátek 28.2.2014  13,00 - 18,30 hod

RACIONÁLNÍ STRAVA JAKO ZÁKLAD ZDRAVÉHO ŽIVOTA, PITNÝ REŽIM

MODERNÍ POHLED NA VÝŽIVU

VÝŽIVOVÉ SMĚRY

MAKRONUTRIENTY A MIKRONUTRIENTY

 

Druhý den:  sobota 1.3.2014 - 9,00 hod. - 16,30 hod

SACHARIDY

BÍLKOVINY

TUKY

VITAMÍNY A MINERÁLNÍ LÁTKY V POTRAVINÁCH

ADITIVA

 

2. SETKÁNÍ

První den: pátek 28.3.2014 13.00-18.30 hod

PREVENCE A OMEZENÍ ZDRAVOTNÍCH KOMPLIKACÍ, VÝŽIVA A ÚNAVA

DIETY PŘI ZDRAVOTNÍM OMEZENÍ

SUPER POTRAVINY

 

Druhý den: sobota 29. 3. 2014 9.00-16.30

ZÁSADITÉ A KYSELÉ POTRAVINY

SPECIFIKA VÝŽIVY

 

3. SETKÁNÍ

První den:  pátek 25.4.2014  13,00-18,30 hod

JAK A CO NAKUPOVAT, VÝBĚR POTRAVIN

 

Druhý den: sobota 26.4.2014  9,00-16,30 hod

PRAXE: SPOLEČNÉ VAŘENÍ VE SKUPINÁCH, OCHUTNÁVKA, VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ

 

4. SETKÁNÍ

pátek 23. května   13.00-18.30 hod

 

VHODNÁ ÚPRAVA POTRAVIN TEORETICKY

JAK ZVLÁDAT ZMĚNY VE SVÉM ŽIVOTĚ ( Aneb, jak se nehroutit z nových věcí )

Závěrečný test, vyhodnocení, předání osvědčení.