EDUKACE PRACOVNÍKŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB
Edukace pracovníků sociálních služeb ve zdravé výživě proběhne v termínech:
- 28. 2. - 1. 3., 28. 3. - 29. 3., 25. 4. - 26. 4., 23. 5. 2014
- Celkový rozsah vyučovacích hodin: 48
- Výběr uchazečů proběhne během informační schůzky dne 10. 2. 2014 v 15.00 hod., která se uskuteční v malém salónku společnosti VITALITY Slezsko, s.r.o. ve Vendryni
- Příjem přihlášek na e-mailu nejpozději do 31. ledna 2014: prihlaska.karavana@gmail.com
Vymezení tematických celků je následující:
- Racionální strava jako základ zdravého života, pitný režim
- Makronutrienty a mikronutrienty
- Prevence a omezení zdravotních komplikací, výživa a únava
- Specifika výživy podle věku
- Jak a co nakupovat, výběr potravin
- Vhodná úprava potravin teoreticky i prakticky
1. SETKÁNÍ
První den: pátek 28.2.2014 13,00 - 18,30 hod
RACIONÁLNÍ STRAVA JAKO ZÁKLAD ZDRAVÉHO ŽIVOTA, PITNÝ REŽIM
MODERNÍ POHLED NA VÝŽIVU
VÝŽIVOVÉ SMĚRY
MAKRONUTRIENTY A MIKRONUTRIENTY
Druhý den: sobota 1.3.2014 - 9,00 hod. - 16,30 hod
SACHARIDY
BÍLKOVINY
TUKY
VITAMÍNY A MINERÁLNÍ LÁTKY V POTRAVINÁCH
ADITIVA
2. SETKÁNÍ
První den: pátek 28.3.2014 13.00-18.30 hod
PREVENCE A OMEZENÍ ZDRAVOTNÍCH KOMPLIKACÍ, VÝŽIVA A ÚNAVA
DIETY PŘI ZDRAVOTNÍM OMEZENÍ
SUPER POTRAVINY
Druhý den: sobota 29. 3. 2014 9.00-16.30
ZÁSADITÉ A KYSELÉ POTRAVINY
SPECIFIKA VÝŽIVY
3. SETKÁNÍ
První den: pátek 25.4.2014 13,00-18,30 hod
JAK A CO NAKUPOVAT, VÝBĚR POTRAVIN
Druhý den: sobota 26.4.2014 9,00-16,30 hod
PRAXE: SPOLEČNÉ VAŘENÍ VE SKUPINÁCH, OCHUTNÁVKA, VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ
4. SETKÁNÍ
pátek 23. května 13.00-18.30 hod
VHODNÁ ÚPRAVA POTRAVIN TEORETICKY
JAK ZVLÁDAT ZMĚNY VE SVÉM ŽIVOTĚ ( Aneb, jak se nehroutit z nových věcí )
Závěrečný test, vyhodnocení, předání osvědčení.