EDUKACE PRACOVNÍKŮ ZDRAVÝCH VÝŽIV ČI BIOPRODEJEN
Edukace pracovníků zdravých výživ či bioprodejen proběhne v termínech:
- 14. 3. - 15. 3., 4. 4. - 5. 4., 16. 5. - 17. 5., 6. 6. - 7. 6. 2014
- Celkový rozsah vyučovacích hodin: 68
- Výběr uchazečů proběhne během informační schůzky dne 3. 3. 2014 v 15.00 hod., která se uskuteční v malém salónku společnosti VITALITY Slezsko, s.r.o. ve Vendryni
- Příjem přihlášek nejpozději do 20. února na e-mailu: prihlaska.karavana@gmail.com
Vymezení tematických celků je následující:
- Přehled o sortimentu prodejny zdravé výživy, méně známé potraviny
- Makronutrienty a mikronutrienty
- Co věděli naši předkové, a potvrdily výzkumy
- Výživové směry
- Stravování jako prevence a původce nemocí
- Základy výživového poradenství
- Specifika výživy podle věku
- Jídlo jako lék
- Úprava potravin prakticky
- Sportovní výživa
- Úprava potravin teoreticky
- Jak zvládat v životě změny
1. SETKÁNÍ
První den: 14. 3. pátek 9.00-17.30
PŘEHLED O SORTIMENTU PRODEJNY ZDRAVÉ VÝŽIVY
SUPER POTRAVINY
Druhý den: 15. března sobota 9.00-16.30
PEČENÍ KVÁSKOVÉHO CHLEBA
SACHARIDY
BÍLKOVINY
TUKY
VITAMÍNY A MINERÁLNÍ LÁTKY V POTRAVINÁCH
2. SETKÁNÍ
První den: 4. dubna 2014 pátek 9.00-17.30
ADITIVA
CO POTVRDILY VÝZKUMY
VÝŽIVOVÉ SMĚRY
Druhý den: 5. dubna 2014 sobota 9.00-16.30
STRAVOVÁNÍ JAKO PREVENCE A PŮVODCE NEMOCÍ
ZÁKLADY VÝŽIVOVÉHO PORADENSTVÍ
3. SETKÁNÍ
První den: 16. května 2014 pátek 9.00-17.30
SPECIFIKA VÝŽIVY PODLE VĚKU
Druhý den: 17. května 2014 sobota 9.00-16.30
JÍDLO JAKO LÉK
ZÁSADITÉ A KYSELÉ POTRAVINY
4. SETKÁNÍ
První den: pátek 6. červena 2014 9.00-16.30
ÚPRAVA POTRAVIN PRAKTICKY
Druhý den: sobota 7. června 2014 9.00-17.30
SPORTOVNÍ VÝŽIVA
VHODNÁ ÚPRAVA POTRAVIN TEORETICKY
JAK ZVLÁDAT ZMĚNY VE SVÉM ŽIVOTĚ